Tala om att värdera bil i Uppsala

Frågorna har varit många sedan jag skrev om mitt förflutna för ett par veckor sedan. Det var knappast något jag inte skrivit om förr, men jag antar att det ändå gått vissa av er förbi tidigare. Jag tänker därför att jag ska ägna ytterligare ett inlägg åt detta märkliga ämne.

Så, jag arbetade alltså med värdering av bilar i Uppsala under en tid. Det blev tillslut tre år som jag var på firman innan jag flyttade utomlands för att plugga. Att jag fick jobbet var något förvånande. Jag visste inte mycket om att värdera bilar och jag bodde inte ens i Uppsala på den tiden. Det blev lite pendling i början innan jag valde att flytta ner.

Nu ska jag i alla fall gå igenom och svara på några av de frågor som kommit in om min tid inom värdering av bilar i Uppsala.

Vad var viktigast att tänka på?

Ja, det var ju ganska viktigt att inte göra fel när man värderade bilar i Uppsala. Jag menar, en felvärdering hade ju kunnat bli dålig för alla inblandade. Det hade inte varit positivt för min firma, eller för mig, eller för all del för personen som ämnar sälja sin kärra. Jag skulle därför säga att en av de viktigaste dygderna vid värdering av bilar i Uppsala är noggrannhet. Det var viktigt att titta igenom och testa alla delar av fordonet innan man lämnade ett utlåtande.

När jobbade du med värdering av bilar i Uppsala?

Nu ska vi se. Jag började efter nyår 2004 minns jag. Det var precis då jag hade fått tillträde till min nya lägenhet. Jobbet kom därför som ett jävligt viktigt brev på posten. Jag behövde ju kunna betala hyran. Min kompis löste jobb på firman till mig. Han bodde också i Uppsala, och arbetade med att fixa iordning bilar snarare än att värdera dem. Jag var i alla fall kvar i tre år och slutade runt jul 2007. Det kändes lagom.

Kommer du gå tillbaka?

Nej, det kan jag aldrig tänka mig. Jag har utbildat mig i något helt annat och arbetar sedan många år inom PR. Det var kul att värdera bilar i Uppsala en tid men det fick vara nog för min smak. 

Nu väljer jag att lämna detta ämne bakom mig. Ni får helt enkelt hålla till godo med de svar ni fått såhär långt.