Om facility services

Om jag inte hade flyttat vet jag inte riktigt hur mitt liv hade sett ut. Jag tänker på det ibland. Det kanske är allmänmänskligt? Vad säger ni om det: Brukar ni fundera över vilka svängar livet hade kunnat ta om ni inte hade gjort si eller så? Det gör er i så fall mer lika mig än jag kanske förstått tidigare.

Nu till saken.

Jag flyttade till storstaden och började arbeta med facility services. Inte fan trodde jag att det skulle bli det för mig. Det bara blev. Jag sökte en massa olika jobb men fick inga svar. Jag klandrar dem inte, företagen, eftersom jag inte besatt någon erfarenhet alls. Jag tragglade. Försökte och försökte till dess att jag till slut fick jobb. Facility services, vad var det ens? Inte visste jag, men jag visste i alla fall att jobbet skulle ge mig pengar. Pengar som jag var i så stort behov av just då.

Men det blev bra! Facility services var något som jag bemästrade. Det var någonting som föll mig i smaken på många sätt. Inte så dumt alls, tyckte jag. När jag kom in på företaget var vi bara 8 personer, varav 4 utförde facility services. Bara efter ett år som verksam hade vi växt till det dubbla. Detta gjorde att ägaren, min chef, ville skapa en organisation kring hela facility services-biten. Den organisationen bestämdes att jag skulle styra. Det blev lite sura miner från ett par kollegor som arbetat längre men vad ska man göra? Det gav mig både mer ansvar och ytterligare pengar i månaden. Något som jag kände att jag behövde.

Ja, och sedan gick ju åren, vilket de alltid tenderar att göra. Snabbare och snabbare snurrade jorden runt solen och plötsligt hade jag varit ansvarig för facility services i 3 års tid. Då hade vi växt så det knakade. Det blev inte direkt sämre av att vi fick fler kunder. Nej visst, allt fler företag kontaktade oss för våra tjänster. Särskilt populära var våra tjänster inom facility services – och detta tog jag åt mig delar av äran för. Är det så fel?

Jag vet ännu inte vad jag ska skriva om i nästa veckas inlägg. Jag vet bara att det inte kommer att handla om facility services. Sörj eller fira bäst ni vill.