Nyfikna på facility services

Tänka sig att ert intresse för lilla mig och mitt ganska anspråkslösa liv är så pass stort ändå. Det är hedrande. Jag slås varje gång ni ställer era frågor om att ni faktiskt finns och att ni läser mina texter gång på gång. Innan jag kommer in på dagens ämne så vill jag säga tack för det. Tack för att ni följer mig, snälla ni.

Med detta sagt. Jag pratade lite om mitt ”vardagsjobb” i ganska nära detalj förra gången ni hörde från mig. Det är nog första gången som jag går så mycket på djupet om mitt jobb, som alltså är inom facility services. Det fick ringar på vattnet och plötsligt hade jag över 30 frågor i inkorgen om saken. Det var kul att se, men också lite stressigt att hinna svara. Idag tänkte jag därför att jag skulle ägna ett helt inlägg åt att besvara era vanligaste frågor om facility services.

Mycket nöje, förhoppningsvis!

Hur blev det just facility services för dig?

Trots ett ganska utförligt inlägg om facility services förra veckan inser jag att jag aldrig kom in på detta. Så därför: Bra ställd fråga och väldigt relevant i sammanhanget.

Det blev facility services för mig eftersom serviceföretaget jag jobbade på ville starta ny verksamhet. Just denna verksamhet var ny för de flesta andra på företaget. Till och med för alla, förutom för mig. Jag har tidigare jobbat med facility services på ett annat bolag. Faktum är att jag till och med var ansvarig för tjänsterna på det företaget. Det föll sig därför naturligt för mitt nya bolag att sätta mig på denna position i den nya organisationen. Det kändes kul och rimligt att något hände med mitt ansvar på företaget.

Så på den vägen är det!

Hur många är ni som jobbar med facility services?

På mitt företag är vi ett team på tio personer som ansvarar för facility services. Jag är yttersta ansvar så jag utför sällan särskilda moment för våra kunder. Mina kollegor är de som gör det faktiska jobbet och de är otroliga. Jag är väldigt imponerad av att de kan ha så täta scheman och ändå hålla ständigt god min – både mot mig, företaget och mot våra kunder. Det känns riktigt bra att ha ett sådant team till sitt förfogande. Jag får nypa mig i armen ibland.

Kommer du skriva om något annat än facility services fortsatt?

Jag tog med den här frågan eftersom den fick mig att skratta högt. Jag har full respekt för att inte alla kan tycka att mitt liv – eller facility services i synnerhet – är världens mest intressanta ämne.

För att ge svar på frågan kan jag säga: Nej, det kommer såklart komma massa andra ämnen framöver. Detta lovar jag!

På återhörande imorgon.