När ni frågar om fasadrenovering

Nog för att jag gjort ett gott försök att hålla isär bloggen med mitt yrkesliv. Många tycks till och med tro att bloggen är mitt jobb. Så är inte fallet, det kan jag försäkra er om – älskade följare. Nej, för att tjäna pengar som ger mig levebröd behöver jag göra något annat, vilket jag också gör. Detta berättade jag för er för ett par veckor sedan, och frågetecknen har varit många.

En återkoppling:

Jag arbetar med fasadrenovering. Jag vet, visst är det knasigt? Jag tror att många av er håller med, särskilt att döma av frågorna. Fasadrenovering kan nog vara en av de mest oväntade yrkesgrupperna jag tillhör. Detta var det också flera som påpekade. Icke desto mindre har frågorna varit många. Jag tänkte att jag skulle besvara några av dem idag. Sannolikt får jag anledning att komma tillbaka till ämnet fasadrenovering redan nästa vecka. Men det är då och nu är nu. Och nu åker vi:

Varför just fasadrenovering?

Jag såg den här frågan och tyckte att den var lustigt ställt. Varför fasadrenovering? Ja, det kan man förstås fråga sig. Men varför inte fasadrenovering? Och varför ett yrke överhuvudtaget?

Jag ska fintolka frågan och försöka se till varför just jag valde fasadrenovering. Sanningen är den att jag alltid gillat att arbeta med kroppen. Det trivs jag bäst med och jag ville dessutom jobba utomhus. Fasadrenovering passade in i denna målbild. Kontor är det värsta jag vet.

Hur länge har du jobbat med fasadrenovering?

Ja, nu ska vi se. Jag började under våren 2006, vilket var våren efter att jag tagit studenten. Sedan har jag sysslat med fasadrenovering på olika orter och på olika bolag under ganska lång tid. Det har varit kul hela vägen och jag ångrar faktiskt inga beslut jag tagit. Eller ja, ibland är det förstås väldigt kallt och allt man vill göra är att dricka varm choklad inomhus. Men sånt är livet!

Rekommenderar du andra att testa fasadrenovering?

Det gör jag verkligen, på löpande band till och med. Jag brukar inte alltför sällan få komma till gymnasieskolor och tala om yrket för elever. Det känns fint att kunna bidra till att ungdomar tar beslut om vad de vill göra med sina yrkesliv. Om jag har påverkat någon är jag nöjd. Särskilt om någon valt fasadrenovering.

Fler funderingar? Ställ dem så lovar jag att besvara dem!