Flyttstädning den här gången

Jag blev så chockad att jag tappade och hade sönder tallriken som jag höll i handen när jag diskade. Hade jag verkligen hört rätt? Var detta min fru som föreslog att vi skulle skaffa flyttstädning när vi nu skulle flytta till nytt. För mig var detta en oerhört stor grej och jag ska berätta varför.

Det kommer bli vår fjärde flytt tillsammans. Vår fjärde flytt på bara 8 år dessutom. Det är kanske inte särskilt mycket med stockholmsmått men eftersom jag inte är härifrån tycker jag ändå det. Varje gång så har jag föreslagit flyttstädning från firma. Jag hade nämligen tagit hjälp med en sådan tjänst när jag flyttat tidigare. Det var fenomenalt. Jag tror till och med att jag, för att argumentera för min sak, kan ha sagt att flyttstädning är det bästa som hänt mänskligheten. Det konkurrerar då med elden, hjulet och penicillinet. Nej, men jag håller ändå professionell flyttstädning däruppe någonstans.

Vill ni veta varför? Flyttstädning underlättar på så himla många olika vis. Detta är min erfarenhet de gånger som jag låtit anlita en firma för flyttstädning. Det underlättar eftersom man får så oerhört mycket tid över att göra annat på. Detta var en av de starkaste känslorna jag bar med mig.

  • ”Hörde jag rätt eller var det i min hjärna?” frågade jag.

Jag bävade nämligen för att återigen sköta flyttstädningen själv. Särskilt eftersom vi nu bodde i en oerhört mycket större och stökigare lägenhet än förut. Och inte nog med det: Vi hade nu två barn som inte fanns i bilden förut. Vem skulle ta hand om dem när det var flyttstädning? Ja, och vem kunde garantera att det inte skulle bli smutsigt igen när de satte igång? Det var ingen optimal lösning och kanske var det vad som fick min fru att ändra sig tillslut.

Professionell flyttstädning gynnade alla inblandade. Det var en väldigt bra sak och jag var oerhört glad och stolt över min fru för att hon hade ändrat sig med denna sak. Jag släppte disken, gick in mot vardagsrummet där hon satt och jobbade, med blicken ner i en uppgiftsbok. Hon tittade på mig, jag tittade tillbaka, sedan gav jag henne en puss och nickade:

  • ”Då låter vi proffs sköta flyttstädningen den här gången”

Jag sträckte fram en hand för att vi verkligen skulle komma överens om saken. Då skakade hon bara på huvudet och bad mig fortsätta diska.